Careclean sponsort HOOKE studievereniging nanobiology

               

S.N.V.B. Hooke is een Studievereniging voor de opleiding Nanobiology aan de Technische Universiteit Delft en het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Voor de organisatie van het introductieweekend van het nieuwe studiejaar en ter ondersteuning van de vele activiteiten van de studievereniging heeft Careclean zich verbonden aan de vereniging als hoofdsponsor.

Careclean verbind zich graag met innovaties en ontwikkelingen die zorgen voor baanbrekende oplossingen. Careclean is gespecialiseerd op het gebied van Nanotechnologie met het aanbrengen van vuil en waterafstotende coatings onder het label Care-Shield Nanocoat.

Wij van Careclean stimuleren daarom graag de studie van Nanobiology. Innovaties gaan snel! Zo ook de ontwikkelingen in de Nanotechnologie. Een goede basis en kennis op dit gebied is dan ook essentieel om steeds weer verder te kunnen komen en door te ontwikkelen. Er is nog veel te ontdekken!

Sinds 2012 wordt dit dan ook mogelijk gemaakt door de studierichting Nanobiology aan de TUDelft en het Erasmus MC.

Bacheloropleiding Nanobiology

Nanobiologie gebruikt de taal van de wiskunde in de context van natuurkunde om de complexiteit van de biologie te doorgronden. Uniek aan de opleiding is dat de sterke fundamentele achtergrond in wiskunde, natuurkunde en moderne biologie al vanaf het allereerste begin wordt aangeboden. Het doel is dat vakoverstijgend denken standaard wordt, zodat er gemakkelijk bruggen kunnen worden geslagen tussen de verschillende vakgebieden. De studenten maken niet alleen kennis met geïntegreerde theoretische onderwerpen, maar ook met geavanceerde praktische vaardigheden bij laboratoriumexperimenten, informatietechnologie, programmeren en onderzoeksmethoden.

Er is nog veel te ontdekken op dit vlak; Nanobiology is dus een uitdagende opleiding, vooral geschikt voor nieuwsgierige studenten. De grotendeels Engelstalige opleiding is een samenwerking tussen de TU Delft en het Erasmus Universitair Medisch Centrum (Erasmus Universiteit Rotterdam), zodat je de expertises en sterktes van deze twee instellingen in je opleiding combineert.

Lees meer over Nanobiology:

http://www.tudelft.nl/studeren/bacheloropleidingen/overzicht-opleidingen/nanobiology/vakgebied-nanobiologie/

http://hooke.tudelft.nl/de-studierichting-nanobiology/

http://hooke.tudelft.nl/partners/

http://www.careclean.nl/care-shield/

Nieuwsoverzicht