Vooruitstrevende projecten behandeld met Nanotechnologie

Thames Barrier in London is een in het oog springende constructie en wereldwijd bekend. De metalen afwerking zorgt dat de uitstraling ieder moment van de dag veranderd door de weerkaatsing van het licht. Echter zorgt deze afwerking voor hoge kosten in onderhoud. De weersinvloeden en het water hebben effect op de afwerking, het metaal is hierdoor zeer vatbaar voor corrosie en beïnvloed hiermee de kosten van onderhoud, uitstraling en de levensduur van de materialen.

Om dit tegen te kunnen gaan is er gezocht naar de beste oplossing en heeft men dit gevonden in de Nanotechnologie. Verschillende testen met diversen coatings heeft dit uitgewezen. Het beste resultaat werd namelijk behaald met een biologische nanocoat. T.o.v. de andere coatings werd duidelijk dat er geen invloeden zichtbaar zijn na meerdere maanden bij het behandelde deel met een biologische nanocoating. Bij de andere coatings waren verschillende invloeden na 6 maanden al weer zichtbaar zoals corrosie. Reden genoeg om te kiezen voor een Nanocoating zoals onze Care-Shield Nanocoat.

Thames Barrier is hiermee een vooruitstrevend object behandeld met een coating op basis van Nanotechnologie. Duurzaam beschermd tegen weersinvloeden, vuil, verwering en corrosie. Heeft u ook zo een uitdagend object? Neem contact met ons op voor een passend advies.

Nieuwsoverzicht